Consulti el Registro Oficial de Terapeutas EMDR

– La teràpia de EMDR es centra en el reprocessament d’experiències traumàtiques o adverses que han ocorregut durant la vida de la persona. Aquest reprocessament s’aconsegueix a través de procediments estructurats com siguin moviments oculars o altres formes d’estimulació bilateral.

– El mètode EMDR resulta, per a molts pacients, més efectiva que les anomenades teràpies convencionals. Aquesta teràpia té suport de l’Organització Mundial de la Salut i de les Guies Clíniques Internacionals per a tractaments.

– Pacient i terapeuta treballen junts per identificar la diana del tractament. Posteriorment, el pacient proporciona dades sobre aquest incident traumàtic a partir del qual es busquen els detalls més importants. Mentre el pacient realitza moviments bilaterals (oculars o mitjançant una altra estimulació) li vénen al cap altres records traumàtics o records associats al trauma. És d’aquesta manera, que es reprocessa la informació d’una manera més adaptativa.

– El tractament amb EMDR pot tenir una durada mínima de tres sessions per traumes simples fins a més d’un any per problemes complexos. Malgrat aquesta generalització, no es pot valorar fins que el terapeuta i el pacient comencen a treballar junts i es determinen els focus del tractament.

– La teràpia EMDR pot utilitzar-se amb pacients de totes les edats. És una teràpia adequada per a qualsevol edat i per a qualsevol problema, tot i que el terapeuta després d’una valoració decidirà si és convenient o no el tractament a través d’aquesta tècnica. A través de l’EMDR tots els esdeveniments de la història del pacient que hagin generat un trauma poden superar-se de manera completa i satisfactòria.